co2probleem
Broeikas effect Co2 toename Koolstof kringloop Co2 overschot
taal-en
taal-nl
Home CO2 probleem Olivijn Wetenschap Producten Olivijn in de tropen Contact gegevens offerte Links CO2 energy reactor

 

CO2 overschot

 

Het verschil tussen de uitstoot van CO2 en de opname/omzet capaciteit noemen we CO2 overschot.
Tegenwoordig is er een groot verschil tussen deze twee aspecten, de uitstoot is 25 miljard ton CO2, de opname/omzet capaciteit 2,5 miljard ton CO2.

Het probleem is dat de aarde daadwerkelijk al aan het opwarmen is, waardoor verschillende processen elkaar versterken (domino effect).
Het domino-effect van extra CO2 zal de opwarming van de aarde met 15 tot 78 procent versterken voorspelt het model van Scheffer. Dat zou een opwarming tussen de 1,7 en 8,1 graden Celsius betekenen voor de komende eeuw -

Bijvoorbeeld:

  • Door de opwarming komen grote moerassen droog te staan, waardoor grote organische massa omgezet worden in CO2
  • Door de opwarming verschuift de grens waar de bodem altijd bevroren is, waardoor grote organische massa omgezet worden in CO2
  • Er is een uitwisseling van Co2 tussen de verschillende atmosferen (lucht, grond en water), hierdoor is er steeds meer CO2 in de oceanen, waardoor deze verzuren. Fytoplankton zet onder invloed van het zonlicht CO2 om in C en O2, echter deze plankton soort kan niet goed tegen zure omstandigheden.
  • Op dit moment zijn er nog grote hoeveelheden ijs op de noord en Zuidpolen, ijs is wit van kleur en weerkaatst het zonlicht. Als dit smelt Wordt het oppervlakte donkerder ( water of grond), waardoor er veel meer warmte wordt opgenomen en de opwarming wordt versterkt.

Dus al slagen we erin om alle afspraken na te komen, blijven we zitten met een jaarlijks oplopend CO2 overschot en dus nog meer opwarming.

Met een zeer grootschalige toepassing van Olivijn kan dit echter doorbroken worden!

diverse plaatjes