olivijn
taal-en
10 kenmerken Waar zit olivijn Chemische reactie Reactie snelheid Groene energie LCA Concequenties
taal-nl
Home CO2 probleem Olivijn Wetenschap Producten Olivijn in de tropen Contact gegevens offerte Links CO2 energy reactor

 

Consequenties grootschalige toepassing

 

De gigantische hoeveelheden CO2 die door toedoen van de mens in de atmosfeer worden gebracht zijn zo groot dat één oplossing nooit voldoende is.
Natuurlijk moet de uitstoot zoveel mogelijk beperkt worden, maar dan nog blijft het natuurlijk evenwicht ernstig verstoord. 
Met grootschalige toepassing van Olivijn producten kan het CO2 overschot en de reeds aanwezige CO2 verhoging worden aangepakt !!!!

Als alle inspanningen op het gebied van de beperking van de CO2 uitstoot slagen, blijft er jaarlijks een overcapaciteit over van 12,5 miljard ton.
Tel daarbij de gewenste jaarlijkse reductie op van 12,5 miljard ton (over 40 jaar weer de oude natuurlijke situatie)  en je praat over een 25 miljard omzetting van Olivijn op jaarbasis.

Dit betekent:

  • Een vergroting van minimaal 500 van de huidige mijncapaciteit, dus grote uitbreiding van de bestaande mijnen en het openen van nieuwe mijnen.
  • Een totale nieuwe industrie, geconcentreerd in lage lonen landen, waar het heel veel werkgelegenheid geeft.
  • Olivijn als vervanger van zand en grind als nieuw bouwmateriaal.
  • Certificatie en toetsing van het verweringsproces, verhandelen van Certificaten op de Co2 beurs
  • Olivijn toepassen bij de reiniging van verbrandingsgassen van gas- en kolencentrales, zoveel mogelijk toepassen van de Knalgroene energie.

 

plaatje olivijn